All for Joomla All for Webmasters

Blog Web Design

Blog web design. Servicii web design, informatii web, it. Informatii utile servicii web.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form
18
Apr

RankBrain - Google si Inteligenta artificiala

Posted by on in Web Design
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1758
 • Print

Din ce in ce mai mult cei de la Google investesc in dezoltare, incearca sa-si adapteze serviciile pentru cei care doresc sa: vanda, cumpere sau sa-si petreaca timpul distrandu-se.

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii au aparut si specialistii, cei ce incearca sa tina pasul cu tot ceea ce apare nou, cu fiecare algorit dezvoltat si lasat liber.

Inginerii Google au reusit si chiar au dezvoltat o masinarie bazata pe inteligenta artificiala care invata sa gandeasca singura si sa se comporte ca o fiinta umana.

Destul de ciudat nu?

Ei bine desi suna a un scenariu de film S.F totul este cat se poate de real.

 

Cum ne afecteaza pe noi?

Suntem afectati in mare parte toti detinatorii de web site-uri. Principalii factori care influenteaza ranking-ul - ordinea in care sunt afisate site-urile in paginile de rezultate ale motorului de cautare. Astfel, cei mai importanti factori care decid listarea site-urilor în topul rezultatelor de cautare sunt backlink-urile, continutul paginilor site-ului si RankBrain, un algoritm Google bazat pe Inteligenta Artificiala.

Despre link-uri si continut se stiu deja multe lucruri, iar specialistii în marketing online folosesc strategii variate care sa aduca site-urilor popularitate, calitate si vizitatori si, nu în ultimul rând, sa evite penalizarile pe care algoritmii Google Panda sau Google Penguin le pot aplica pentru spam sau continut copiat si de slaba calitate.

Cine/ce este RankBrain?

RankBrain sau Inteligenta Artificiala a lui Google este o masina, un robot care invata comportamentul utilizatorului uman de internet, invata cum gandeste o fiinta umana care cauta informatii pe internet, cum isi formuleaza cautarile, ce tipuri de site-uri prefera si acceseaza mai des si mai ales de ce le prefera pe acestea. Robotul RankBrain invata astfel sa faca asocieri fie intre sinonime, fie intre un cuvant si o intreaga expresie, dar si asocieri emotionale.

Astfel, RankBrain, masina inteligenta a lui Google, învata acest mod de gândire si de efectuare a cautarilor, bazate pe nevoile precise, dar si pe emotiile utilizatorilor umani, si va procesa informatiile din paginile site-ului similar cu modul de gandire uman.

Cum vor arata in viitor paginile de rezultate Google, cat de bine va invata masina sa inteligenta, RankBrain, sa gandeasca asemeni noua si daca mai e nevoie sa incercam sa adaptam site-urile la robotii de indexare si ranking sau este suficient sa fie atat de umane încat sa fie pe placul si pe intelesul „inteligentului“ RankBrain ramane de vazut.

Rate this blog entry:
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Duminică, 26 Ianuarie 2020

Main Menu (2)