All for Joomla All for Webmasters

Blog Web Design

Blog web design. Servicii web design, informatii web, it. Informatii utile servicii web.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form
08
Feb

Securitatea unui magazin online

Posted by on in Web Design
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2603
 • Print

magazin onlineIn articolul de astazi vreau sa vorbim despre ceea ce inseamna un magazin online, securitatea unui magazin online.

Un magazin online, este o platforma prin care iti poti vinde produsele in mediul online. Aceasta metoda este preferata mai mult de obicei datorita costurilor sale scazute fata de metoda traditionala. Majoritatea clientilor au impresia ca un magazin online necesita o investitie majora, si de fiecare data sunt surprinsi placut cand afla ca oricine, indiferent de buget, poate detine un magazin online.

Crearea unui magazin online, implica costuri pentru inregistrarea unui nume de domeniu, gazduire (hosting), si angajarea unei agentii de web design, sau a unui web designer pentru dezvoltarea magazinului.

 

Care sunt avantajele unui magazin online?

Unul din marile avantaje ce iti sunt oferite atunci cand dispui de un magazin online este faptul ca nu trebuie sa detii neaparat un spatiu unde sa iti expui produsele pe care doresti sa le vinzi. Imagineaza-ti cat timp economisesti. Intr-un magazin traditional trebuie sa asezi marfa pe rafturi, sa te asiguri ca totul este expus la vedere oamenilor, etc.. sa nu mai zic de banii economisiti. Alt avantaj ar fi ca nu ai nevoie de "vanzatori", procesul de vanzare fiind automat, incepand de la adaugarea in cos pana la finalizarea platii produselor. Te adresezi unui public mult mai larg, aflandu-te la doar un click distanta, mult mai avantajos fata de magazinul din capatul strazii. Vinzi non-stop, de luni pana duminica, 24/7, procesul fiind total automatizat, atat timp cat esti online oamenii pot cumpara ce vor ei la orice ora din zi. Tu nu trebuie decat sa urmaresti evolutia vanzarilor si a altor statistici de care dispui pentru a intelege mai bine comportamentul vizitatorilor tai si a te adapta cererilor lor.

Securitatea unui magazin online

Indiferent daca magazinul dvs. este gazduit pe un server dedicat sau pe un cont de hosting clasic, unul dintre cele mai importante aspecte al securitatii magazinului, este acela de-a achizitiona un certificat SSL asigurand o siguranta sporita tranzactiilor efectuate prin magazinul dvs. si astfel garantandu-le clientilor dvs. ca datele lor sensibile sunt in siguranta. Protocolul SSL asigura o comunicare criptata si securizata intre client si server si protejeaza tranzactiile digitale. Pentru a fii siguri ca conexiunea dvs. catre serverul pe care este gazduit magazinul online este una securizata, verificati in bara de adrese a browserului folosit ca adresa url sa inceapa cu https:// si nu cu http://. Daca conexiunea incepe cu https://, atunci este o conexiune securizata si cryptata. Daca insa incepe cu http://, atunci este o conexiune normala si datele dvs. confidentiale ar putea fi expuse. Certificatul SSL ajuta de asemenea la identificarea site-ului respectiv, atestand ca site-ul este real, datele (domeniul, detinatorul domeniului, tara de unde a fost eliberat) fiind verificate in prealabil de autoritatea care a emis respectivul certificat SSL. Daca site-ul dvs. proceseaza online carduri de credit, utilizarea unui certificat SSL este obligatorie. Achizitionarea unui certificat SSL pentru magazinul dvs. online reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care ar trebui sa-i faceti pentru a putea avea o afacere online de succes.

Iar pentru un nivel maxim de securitate :

Inrolati-va cardul in 3D Secure, online, la banca emitenta. 3D Secure este un standard de securitate dezvoltat de Visa si MasterCard care, concret, va ofera posibilitatea de a stabili o parola suplimentara pe care o veti folosi doar la plata online. Astfel, chiar daca va pierdeti cardul, fara aceasta parola, el nu va putea fi folosit pentru a plati online;

Nu lasati datele de card la vedere;

Fiti atent la tentativele de phishing! Nici o banca, operator de telefonie mobila, magazin online sau alta institutie nu solicita prin email sau SMS informatii confidentiale legate de conturi bancare, carduri sau coduri PIN. Oricat de credibil ar fi mesajul, inainte de a furniza astfel de date, verificati la compania din partea careia a fost trimis; Atunci cand cumparati dintr-un magazin online mai putin cunoscut, fiti atent la elementele de securitate care va ajuta sa recunoasteti un magazin online sigur.

Rate this blog entry:

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 20 Iulie 2019

Main Menu (2)