All for Joomla All for Webmasters

Blog Web Design

Blog web design. Servicii web design, informatii web, it. Informatii utile servicii web.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form
07
Feb

Site Responsive

Posted by on in Web Design
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1716
 • Print

In ultimii ani din ce in ce mai multi utilizatori folosesc cu totul alte dispozitive in accesare internetului (tablete, iphone, smart tv etc.), astfel ca si dezvoltatorii de site-uri web trebuie sa se adapteze tehnologiei.

Pana nu demult site-urile mai vechi, 2010 - 2012 au adaptat o noua versiune, versiunea mobila, ce indemna utilizatorul sa utilizeze acea versiune pe smartphone, tableta etc. Utilizand doua versiune diferite, aceasta presupune munca in plus. Versiunile de site fiind diferite si continutul lor este diferit. Se deduce de aici faptul ca dezavantajul principal al acestei tipologii de site este faptul ca actualizarea continutului trebuie facuta de doua ori, pentru fiecare versiune in parte.

 Conceptul este lansat incepand cu data de 25 mai 2010, data la care Ethan Marcotte, web designer cu o activitate deosebita, preocupat de dezvoltarea de concepte si metode noi, a publicat Responsive web design pe site-ul „A list apart”, articol de altfel foarte utilizat si care a starnit o serie intreaga de dezbateri si discutii pro si contra acestui tip de design.

Responsive Web DesignIn august 2010, Adobe lanseaza update-ul 11.0.3Update, care include HTML5, media queries si un buton multiscreen care permitea vizualizarea in diferite formate, in functie de dispozitivul utilizatorului, urmata la aproape 10 luni de A book apart-Responsive Web Design a lui Marcotte.

Site-uri cu Responsive Web Design (RWD)

 Aceasta tipologie de site web pe de alta parte prezinta o singura versiune si deci o singura adresa URL. Site-urile responsive isi adapteaza perfect continutul la rezolutia dispozitivului pe care sunt vizualizate. Acest lucru este obtinut cu ajutorul regulior CSS Media Queries care stabileste pozitia variilor elemente de layout. Se poate intui deci ca aceasta tipologie de site web este de preferat site-urilor mobile. Pe langa avantajul ce deriva din faptul ca actualizarea site-ului se face o singura data iar url-ul site-ului este unic, avantajul cel mai important este ca aceasta tipologie de site poate fi vizualizata pe toate tipurile de dispozitive, independent de rezolutie, vizualizarea corecta nefiind ingradita numai la rezolutiile clasice ale telefoanelor mobile.

Oferim servicii web complete in realizarea unui site web. Construim si adaptam fiecare site web la noile tehnologii prezente, astfel ca fiecare utilizator al internetului poate fi noul dvs. client.

Rate this blog entry:
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 20 Iulie 2019

Main Menu (2)